Mednarodna Špedicija

Nudimo strokovna svetovanja in vas poučimo o prednostih različnih trgovinskih klavzul, s ciljem skrajšanja dobavnih rokov in vzpostavitve cenovnega nadzora nad vhodnimi stroški.

Carinski organi

Vse vrste zastopanja podjetij pred carinskimi organi v svojem imenu za tuj račun ali v tujem imenu za tuj račun.

Postopki, Zakonodaja

Strokovno svetovanje v carinskih postopkih in področja carinske zakonodaje.

Hitra Obdelava

Prevozniku ni potrebno čakati na carinski izpostavi. Po opravljenem natovoru mu na željeno lokacijo dostavimo potrebne carinske papirje (SIL)

Posebno Blago

Posredovanje pri fitosanitarnih, veterinarskih in drugih postopkih

Ekonomsko Zastopanje

Zastopanje v carinskih postopkih z ekonomskim učinkom

Skladiščenje in Zavarovanje

Skladiščenje, carinsko hrambo blaga. Zavarovanje ter plačilo carinskega dolga za kupca

Poročanje na
Intrastat:

Poročati morajo vsa podjetja katera presegajo prag prometa in to pri prejemu blaga iz EU nad 85.000 €, ter za prejeme blaga iz EU nad 200.000 €. Evidenca o prometu blaga vodijo davčni organi in na osnovi tega prometa iz preteklega leta Vas Generalni carinski urad Republike Slovenije obvesti o obveznosti Vašega poročanja.

Naše podjetje poroča na Intrastat v Novi Gorici za vsa podjetja katera imajo to obveznost.

Vsaki mesec do 15 tekočega meseca, nam za pretekli mesec dostavite vaše prejete, ali izdane fakture za blago iz EU (lahko po elektronski poti), mi pa v vašem imenu izdelamo poročilo in pošljemo po elektronski poti na oddelek Intrastat-a.

Pogosta vprašanja

V čem se razlikujemo od drugih špedicijskih ponudnikov?

Kontroliramo izvedbo vseh storitev in postopkov znotraj naše hiše. Vse carinske postopke pri različnih carinskih izpostavah opravimo sami, operativne postopke na terminalu v Murski Soboti opravimo zelo tesno z vsemi podizvajalci in Oblastmi. S tem kontroliramo kvaliteto izvedbe, obenem smo pa cenovno ugodni, ker ne dodajmo dodatnih členov v transportno verigo.

Nudite tudi celostne storitve?

Naše storitve so zmeraj zaključene v smiselno celoto. Zaradi dobre pozicije na trgu, izkušenj in znanja smo sposobni ponuditi celovito logistično storitev, ki zajema vse segmente od prevoza, zavarovanja, skladiščenja, manipulacij, carinjenja in tranzitnih postopkov.

Kako dolgo poslujete?

Zaradi številnih sprememb na trgu v 25-ih letih poslovanja, še posebej korenitih, kot je vstop Slovenije v EU, kar je botrovalo zaprtju mnogih špedicijskih podjetij, smo ponosni, da se nismo le obdržali na trgu, temveč postali še boljši in učinkovitejši, obenem pa smo ponosni prejemnik AAA bonitetne ocene, ki jo ima zgolj nekaj podjetij v naši dejavnosti. Prihodnost bomo gradili na temeljih te uspešne tradicije. Pridružite se nam in skupaj bomo pisali zgodovino!

Samo še en korak

Izplnite obrazac in v roku 24 ur prejmite Odgovor.